Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Lekki omlet jaglany z jabłkiem i jogurtem

(1)
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
386 kcal / 1 porcję (356 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    108.64 kcal
    5.43%
  • Białko
    5.18 g
    10.36%
  • Węglowod.
    12.00 g
    4.44%
  • Tłuszcze
    4.89 g
    6.99%
  • Błonnik
    1.02 g
    4.08%
  • GDA
    5.43 %
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 20g
  • Jaja kurze surowe - 100g (2 sztuki)
  • Cukier brązowy - 5g (łyżeczka)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 5g (½ łyżki stołowej)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 75g (3 łyżki stołowe)
  • Jabłko - 150g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kaszę jaglaną upraż na suchej patelni, a następnie zmiel na mąkę.

KROK 2: Jajka rozmieszaj w misce, dodaj cukier, sól i mąkę. Na patelni rozgrzej olej, wylej masę jajeczną i smaż na małym ogniu kilka minut z obu stron.

KROK 3: Gotowy omlet przełóż na talerz, podawaj z cząstkami jabłka i jogurtem.