Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Sałatka z komosą ryżową, fetą i orzechami włoskimi

(5)
25 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
837 kcal / 1 porcję (366 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    228.71 kcal
    11.44%
  • Białko
    8.65 g
    17.3%
  • Węglowod.
    27.01 g
    10%
  • Tłuszcze
    10.32 g
    14.74%
  • Błonnik
    2.99 g
    11.96%
  • GDA
    11.44 %
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 180g (szklanka)
  • Rodzynki, suszone - 45g (3 łyżki stołowe)
  • Ciecierzyca z puszki - 170g (szklanka)
  • Natka pietruszki pęczek - 18g (pęczek)
  • Ser Feta - 100g (2 porcje)
  • Jabłko - 150g
  • Orzechy włoskie - 40g (10 sztuk)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Sok z cytryny - 6g (2 łyżeczki)
  • Curry - 3g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Komosę ryżową ugotuj według przepisu na opakowaniu. Przełóż do miski, dodaj rodzynki, wymieszaj i zostaw do ostygnięcia.

KROK 2: Fetę i jabłko pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Orzechy włoskie upraż na na suchej patelni. Z oliwy, soku z cytryny, curry, soli i pieprzu przygotuj dressing.

KROK 3: W misce wymieszaj razem komosę, fetę i jabłko. Dodaj przepłukaną ciecierzycę i posiekaną pietruszkę. Całość posyp orzechami przed podaniem.


Smacznego!