Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jaglane naleśniki z mango i twarożkiem

(4)
25 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
401 kcal / 1 porcję (302 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    132.81 kcal
    6.64%
  • Białko
    7.61 g
    15.22%
  • Węglowod.
    17.48 g
    6.47%
  • Tłuszcze
    3.76 g
    5.37%
  • Błonnik
    1.30 g
    5.2%
  • GDA
    6.64 %
Składniki
  • Jaja kurze surowe - 150g (3 sztuki)
  • Woda - 79.2g (⅓ szklanki)
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 240g (szklanka)
  • Mąka pszenna pełnoziarnista - 140g (9 ⅓ łyżki stołowej)
  • Cukier brązowy - 20g (4 łyżeczki)
  • Ser twarogowy półtłusty - 200g (10 łyżek stołowych)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 50g (2 łyżki stołowe)
  • Mango - 280g (sztuka)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 10g (łyżka stołowa)
  • Mąka jaglana - 40g (¼ szklanki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Przygotuj naleśniki: Jaja, wodę, mleko, mąkę i 2 łyżeczki cukru energicznie połącz trzepaczką lub zmiksuj mikserem na gładką konsystencję. Odstaw na ok. 15 minut.

KROK 2: W miseczce rozgnieć twaróg z jogurtem i 2 łyżeczkami cukru. Mango obierz i pokrój w drobną kostkę.

KROK 3: Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju i rozporowadź po całej patelni. Na patelnię wylewaj porcję ciasta i smaż z obu stron kilka minut. Usmażone naleśniki faszeruj przygotowanym serkiem i porcją mango, a następnie zawijaj w rulon.

Smacznego!