Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Energetyczne kulki z masłem orzechowym

(46)
15 minut
5 osób
łatwy
Wartości odżywcze
364 kcal / 1 porcję (75 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    484.12 kcal
    24.21%
  • Białko
    10.44 g
    20.88%
  • Węglowod.
    42.06 g
    15.58%
  • Tłuszcze
    31.09 g
    44.41%
  • Błonnik
    8.79 g
    35.16%
  • GDA
    24.21 %
Składniki
  • Masło orzechowe - 140g (7 łyżek stołowych)
  • Syrop klonowy - 50g (10 łyżeczek)
  • Płatki owsiane górskie - 110g (11 łyżek stołowych)
  • Siemię lniane - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Nasiona chia - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Żurawina suszona - 36g (3 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Masło orzechowe, syrop klonowy, płatki owsiane, zmielone siemię lniane, nasiona chia oraz suszoną żurawinę umieść w misce, a następnie wymieszaj do całkowitego połączenia się wszystkich składników. Jeśli masa będzie za gęsta, możesz dodać odrobinę mleka.

KROK 2: Następnie tak przygotowane składniki umieść w lodówce na 5 minut. Po tym czasie wyjmij je z lodówki i formuj wilgotnymi dłońmi kulki lub użyj do tego łyżki do lodów.

*Gotowe kulki przechowuj w lodówce.

*W celu przygotowania wersji bezglutenowej, użyj bezglutenowych płatków owsianych.

Smacznego!