Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Pancakes szpinakowo - jaglankowe

(22)
30 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
355 kcal / 1 porcję (180 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    197.15 kcal
    9.86%
  • Białko
    6.86 g
    13.72%
  • Węglowod.
    34.45 g
    12.76%
  • Tłuszcze
    3.99 g
    5.7%
  • Błonnik
    1.48 g
    5.92%
  • GDA
    9.86 %
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 180g
  • Szpinak świeży - 75g
  • Bazylia świeża - 10g (2 gałązki)
  • Maślanka naturalna 0,5 % tłuszczu - 240g (szklanka)
  • Jaja kurze surowe - 50g (sztuka)
  • Olej kokosowy - 15g
  • Mąka pszenna, typ 550 - 130g (szklanka)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Proszek do pieczenia - 4g (łyżeczka)
  • Soda oczyszczona - 3g (szczypta)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1. Zblenduj szpinak, świeżą bazylię, maślankę, jajo na jednolitą masę. Ugotuj wcześniej uprażoną i wypłukaną wrzątkiem kaszę jaglaną w proporcji 2,5 szklanki wody na szklankę kaszy.

KROK 2. W osobnej misce wymieszaj resztę składników i kaszę, następnie połącz ze zmiksowaną masą.

KROK 3. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, posmaruj olejem kokosowym a następie smaż z dwóch stron placuszki dowolnej wielkości, tak jak lubisz ;)

Smacznego!