Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Sałatka z jajem, warzywami i kaszą gryczaną

(2)
15 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
263 kcal / 1 porcję (262 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    100.45 kcal
    5.02%
  • Białko
    6.56 g
    13.12%
  • Węglowod.
    11.79 g
    4.37%
  • Tłuszcze
    3.57 g
    5.1%
  • Błonnik
    1.60 g
    6.4%
  • GDA
    5.02 %
Składniki
  • Sałata lodowa - 110g (2 ⅔ liścia)
  • Brokuły - 100g
  • Rzodkiewka - 30g (2 sztuki)
  • Kasza gryczana sucha - 60g
  • Jaja kurze surowe - 150g (3 sztuki)
  • Ciecierzyca z puszki - 50g (¼ szklanki)
  • Kiełki lucerny - 16g (2 łyżki stołowe)
  • Kiełki słonecznika - 8g

Sposób przyrządzenia

KROK 1. Ugotuj kaszę gryczaną wg wytycznych producenta. Do wrzącej osolonej wody wrzuć niewielkie różyczki brokuła. Po 3 minutach odcedź, włóż do lodowatej wody, by zatrzymać proces gotowania ( nikt chyba nie lubi rozgotowanego brokuła ;) Ugotuj jaja na twardo lub tak jak lubisz.

KROK 2. Porwij sałatę lodową na mniejsze fragmenty, ułóż na płaskim talerzu.

KROK 3. Na sałacie ułóż ugotowane wcześniej składniki, ciecierzycę, pokrojone w ćwiartki jaja, kiełki.

Smacznego!