Zielony koktajl z mango i ananasem
(28)
10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
261 kcal / 1 porcję (398 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność65.64 kcal3.28%
-
Białko0.91 g1.82%
-
Węglowod.13.46 g4.99%
-
Tłuszcze1.57 g2.24%
-
Błonnik1.57 g6.28%
-
GDA3.28 %
Składniki
- Jarmuż - 25g (5 liści)
- Szpinak świeży - 50g
- Mango - 280g (sztuka)
- Awokado - 70g
- Ananas świeży - 100g
- Banan - 120g
- Sok pomarańczowy - 100g
- Woda mineralna niegazowana - 50g (¼ szklanki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Mango, banana, ananasa i awokado obierz, a następnie pokrój. Jarmuż i szpinak umyj pod bieżącą wodą.
KROK 2: Tak przygotowane składniki umieść w misie blendera. Następnie wlej świeży sok pomarańczowy oraz wodę i blenduj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
KROK 3: Gotowy koktajl przelej do wysokich szklanek.
Smacznego!