Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Tofucznica z porem, pieczarkami, pomidorem i kaszą jaglaną

(1)
20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
438 kcal / 1 porcję (257 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    170.51 kcal
    8.53%
  • Białko
    6.79 g
    13.58%
  • Węglowod.
    10.63 g
    3.94%
  • Tłuszcze
    5.65 g
    8.07%
  • Błonnik
    1.27 g
    5.08%
  • GDA
    8.53 %
Składniki
  • Serek naturalny tofu - 180g
  • Kasza jaglana sucha - 50g
  • Por obrany - 70g
  • Pieczarki - 60g (3 sztuki)
  • Pomidor - 130g
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 1g (szczypta)
  • Kurkuma - 2g
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 20g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1. Pokrój w kostkę ok 0,5 cm x 0,5 cm tofu i pomidora. Pieczarki w plasterki, por w półplastry. Ugotuj kaszę jaglaną wg informacji na opakowaniu produktu.

KROK 2. Na rozgrzaną patelnię wrzuć tofu, przypraw solą, pieprzem, dodaj kurkumę. Smaż do momentu, kiedy tofu zacznie się rumienić. Dorzuć pieczarki a po chwili pora i pomidora. Na samym końcu, gdy odparuje większość wody, dodaj kaszę jaglaną, zamieszaj kilka razy.

KROK 3. Kiedy danie będzie gorące, można serwować :) Możesz posypać szczypiorkiem, natką lub inną zieleniną.

Smacznego!