Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Smoothie kokosowe z bananem, awokado, szpinakiem i kaszą jaglaną

(1)
20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
503 kcal / 1 porcję (447 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    112.43 kcal
    5.62%
  • Białko
    2.71 g
    5.42%
  • Węglowod.
    18.52 g
    6.86%
  • Tłuszcze
    3.70 g
    5.29%
  • Błonnik
    1.59 g
    6.36%
  • GDA
    5.62 %
Składniki
  • Banan - 240g
  • Awokado - 140g
  • Kasza jaglana sucha - 90g
  • Szpinak świeży - 100g
  • Mleko kokosowe - 100g (½ szklanki)
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 200g (¾ szklanki)
  • Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1. Wlej do rondelka mleko kokosowe, doprowadź, je do wrzenia, następnie dodaj listki szpinaku, blanszuj minutę, odstaw do wystygnięcia. Ugotuj kaszę jaglaną wg instrukcji na opakowaniu.

KROK 2. Do kielicha blendera wrzuć pokrojone w plasterki banany, obrane awokado, zblanszowany wcześniej szpinak z mlekiem kokosowym, mleko krowie, ugotowaną kaszę i miód.

KROK 3. Blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji.

Smacznego!