Smoothie kokosowe z bananem, awokado, szpinakiem i kaszą jaglaną
(1)
20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
503 kcal / 1 porcję (447 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność112.43 kcal5.62%
-
Białko2.71 g5.42%
-
Węglowod.18.52 g6.86%
-
Tłuszcze3.70 g5.29%
-
Błonnik1.59 g6.36%
-
GDA5.62 %
Składniki
- Banan - 240g
- Awokado - 140g
- Kasza jaglana sucha - 90g
- Szpinak świeży - 100g
- Mleko kokosowe - 100g (½ szklanki)
- Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 200g (¾ szklanki)
- Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1. Wlej do rondelka mleko kokosowe, doprowadź, je do wrzenia, następnie dodaj listki szpinaku, blanszuj minutę, odstaw do wystygnięcia. Ugotuj kaszę jaglaną wg instrukcji na opakowaniu.
KROK 2. Do kielicha blendera wrzuć pokrojone w plasterki banany, obrane awokado, zblanszowany wcześniej szpinak z mlekiem kokosowym, mleko krowie, ugotowaną kaszę i miód.
KROK 3. Blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Smacznego!