Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Kolorowa sałatka warzywna z kaszą gryczaną

(1)
30 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
222 kcal / 1 porcję (117 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    190.32 kcal
    9.52%
  • Białko
    5.87 g
    11.74%
  • Węglowod.
    22.58 g
    8.36%
  • Tłuszcze
    9.95 g
    14.21%
  • Błonnik
    3.55 g
    14.2%
  • GDA
    9.52 %
Składniki
  • Kasza gryczana sucha - 100g
  • Kapusta czerwona - 50g
  • Kapusta biała - 50g
  • Por obrany - 30g
  • Papryka żółta - 40g (⅓ sztuki)
  • Papryka czerwona - 40g (¼ sztuki)
  • Marchew - 50g
  • Sezam, nasiona - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Migdały, płatki - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Imbir korzeń - 3g
  • Papryczka chili - 10g (½ sztuki)
  • Sok z limonki - 6g (2 łyżeczki)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Sos sojowy - 10g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1. Ugotuj kaszę gryczaną. Upraż na suchej patelni sezam a następnie płatki migdałów.

KROK 2. Poszatkuj drobno czerwoną kapustę, młodą białą kapustę, marchewkę, paprykę żółtą i czerwoną, pora. Posiekaj kolendrę i natkę.

KROK 3. W oddzielnej misce wymieszaj wszystkie posiekane i pokrojone składniki z kaszą, uprażonym sezamem i migdałami.

KROK 4. W małej miseczce wymieszaj przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir, odrobinę papryki ostrej, sok z limonki, miód, sos sojowy. Na samym końcu wtłocz cienkim strumieniem olej. Polej sałatkę.

Smacznego!