Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Koktajl owocowy z pistacjami i czekoladą

(33)
15 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
266 kcal / 1 porcję (272 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    97.62 kcal
    4.88%
  • Białko
    1.97 g
    3.94%
  • Węglowod.
    14.44 g
    5.35%
  • Tłuszcze
    3.96 g
    5.66%
  • Błonnik
    1.26 g
    5.04%
  • GDA
    4.88 %
Składniki
  • Banan - 120g
  • Borówki amerykańskie - 140g (szklanka)
  • Orzechy pistacjowe - 30g
  • Mleko migdałowe - 230g (szklanka)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Czekolada gorzka - 12g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Pistacje obierz z łupinek, borówki przepłucz na sitku pod bieżącą wodą, banana obierz, a następnie pokrój.

KROK 2: Tak przygotowane składniki wsyp do misy blendera, wlej mleko migdałowe, dodaj miód i startą na tarce o małych oczkach gorzką czekoladę. Miksuj do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.

KROK 3: Gotowy koktajl rozlej do szklanek.

Smacznego!