Mizeria ze śmietaną 12% tłuszczu
(9)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
36 kcal / 1 porcję (100 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność35.80 kcal1.79%
-
Białko1.18 g2.36%
-
Węglowod.3.24 g1.2%
-
Tłuszcze2.28 g3.26%
-
Błonnik0.47 g1.88%
-
GDA1.79 %
Składniki
- Ogórek szklarniowy - 78g
- Śmietana 12% tłuszczu - 18g (łyżka stołowa)
- Koperek siekany - 4g (½ łyżki stołowej)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Ogórka umyj i obierz ze skórki. Pokrój na cienkie plasterki, delikatnie posól i przełóż na sitko, aby pozbył się nadmiaru wody.
KROK 2: Ogórki odsącz, włóż do miski, dodaj śmietanę i posiekany koperek. Całość wymieszaj.
*Serwuj do obiadu lub jako samodzielną przekąskę.
Smacznego!