Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Sałatka Caprese "light"

(21)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
172 kcal / 1 porcję (199 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    86.42 kcal
    4.32%
  • Białko
    4.97 g
    9.94%
  • Węglowod.
    2.84 g
    1.05%
  • Tłuszcze
    6.61 g
    9.44%
  • Błonnik
    0.93 g
    3.72%
  • GDA
    4.32 %
Składniki
  • Mozzarella "light" - 45g (3 plastry)
  • Pomidor - 130g
  • Oliwki czarne marynowane - 12.5g (5 sztuk)
  • Oliwa z oliwek - 7.5g (⅔ łyżki stołowej)
  • Oregano - 4g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Pomidora umyj i pokrój na grube plastry.

KROK 2: Mozerellę odsącz z zalewy i pokrój na plastry. Na talerzu układaj naprzemiennie plaster pomidora z plastrem mozarelli, dodaj oliwki pokrojone wzdłuż na pół, całość polej oliwą z oliwek i posyp oregano.

*Możesz udekorować listkami świeżej bazylii.

Smacznego!