Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Szaszłyki z indyka z cukinią, papryką i pieczarkami

(32)
35 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
113 kcal / 1 porcję (176 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    63.98 kcal
    3.2%
  • Białko
    6.48 g
    12.96%
  • Węglowod.
    3.29 g
    1.22%
  • Tłuszcze
    3.27 g
    4.67%
  • Błonnik
    1.12 g
    4.48%
  • GDA
    3.2 %
Składniki
  • Mięso z piersi indyka, bez skóry - 50g
  • Cukinia - 40g
  • Papryka czerwona - 50g (¼ sztuki)
  • Cebula - 10g (¼ sztuki)
  • Pieczarki - 20g (sztuka)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 5g (½ łyżki stołowej)
  • Oregano - 1g (½ łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Olej połącz z oregano.

KROK 2: Mięso z indyka opłucz, oczyść i wysusz ręcznikiem papierowym. Pokrój w dużą kostkę (możesz doprawić ulubioną przyprawą do drobiu).

KROK 3: Warzywa umyj, pokrój w kostkę (odpowiadającą rozmiarem kostkom mięsa) i natrzyj olejem z oregano.

KROK 4: Na drewniane patyki nabijaj po kolei mięso i warzywa.

KROK 5: Szaszłyki ułóż w naczyniu żaroodpornym, przykryj i wstaw do nagrzanego do 180oC piekarnika na 25 minut. Na kilka minut przed końcem pieczenia naczynie odkryj.

*Gotowe szaszłyki podawaj na ciepło z ryżem, ziemniakami lub pieczywem.

Smacznego!