Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Spaghetti z mięsem mielonym z indyka

(26)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
411 kcal / 1 porcję (338 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    121.55 kcal
    6.08%
  • Białko
    6.57 g
    13.14%
  • Węglowod.
    12.54 g
    4.64%
  • Tłuszcze
    4.93 g
    7.04%
  • Błonnik
    1.27 g
    5.08%
  • GDA
    6.08 %
Składniki
  • Makaron razowy spaghetti, surowy - 65g
  • Mięso mielone z indyka - 80g (⅔ porcji)
  • Pomidory w puszce - 130g (⅓ puszki)
  • Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Cebula - 40g (½ sztuki)
  • Parmezan tarty - 8g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu. Odcedź go i przełóż na talerz.

KROK 2: Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

KROK 3: Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i dodaj posiekaną cebulę, zeszklij ją i dorzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj mięso mielone. Chwilę podsmaż po czym dorzuć pomidory z puszki. Całość zamieszaj i duś około 15 minut (im dłużej tym sos będzie smaczniejszy).

KROK 4: Sosem polej makaron, całość udekoruj startym parmezanem.

Smacznego!