Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Omlet ze szczypiorkiem i pomidorem

(26)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
241 kcal / 1 porcję (273 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    88.44 kcal
    4.42%
  • Białko
    5.39 g
    10.78%
  • Węglowod.
    3.19 g
    1.18%
  • Tłuszcze
    6.48 g
    9.26%
  • Błonnik
    0.87 g
    3.48%
  • GDA
    4.42 %
Składniki
  • Jaja kurze surowe - 100g (2 sztuki)
  • Pomidor - 130g
  • Szczypiorek siekany - 10g (2 łyżki stołowe)
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Cebula - 20g (¼ sztuki)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 7.5g (⅔ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Szczypiorek posiekaj. Jajko roztrzep z odrobiną soli i pieprzu, dosyp szczypiorek.

KROK 2: Pomidora obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę drobno posiekaj.

KROK 3: Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i zeszklij ją. Dorzuć czosnek i chwilę podsmaż. Dodaj pokrojonego pomidora i duś około 5 minut, aż zgęstnieje. Dolej jajka i smaż omlet z dwóch stron aż się zetnie.

Podawaj z warzywami i pieczywem.

Smacznego!