Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(14)
12.07.2016
dodaj własny przepis
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
331 kcal / 1 porcję (228 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    145.37 kcal
    7.27%
  • Białko
    5.98 g
    11.96%
  • Węglowod.
    17.92 g
    6.64%
  • Tłuszcze
    5.93 g
    8.47%
  • Błonnik
    2.01 g
    8.04%
  • GDA
    7.27 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Makaron pełnoziarnisty penne, surowy - 70g
  • Zielone pesto z bazylii - 30g (1 ½ łyżki stołowej)
  • Rukola - 10g (½ garści)
  • Słonecznik, nasiona - 10g (łyżka stołowa)
  • Pomidor koktajlowy - 100g (5 sztuk)
  • Parmezan tarty - 8g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Makaron razowy ugotuj al dente (według instrukcji na opakowaniu).

KROK 2: Rukolę umyj i osusz (zamiast rukoli możesz użyć świeżej bazylii). Pomidorki koktajlowe dokładnie opłucz i przekrój na ćwiartki.

KROK 3: Słonecznik podpraż na suchej patelni, pilnuj czasu, aby ziarna się nie przypaliły.

KROK 4: W misce lub na talerzu połącz ugotowany makaron z pesto, rukolą i pomidorkami. Delikatnie wymieszaj. Posyp parmezanem i uprażonymi pestkami słonecznika.

Smacznego!

Zobacz także
Domowy ketchup
(14)
Domowy ketchup
20 minut
15 osób
więcej
Mały pudding z tapioki, kokosem i mango
(1)
Mały pudding z tapioki, kokosem i mango
35 minut + czas chłodzenia
1 osoba
więcej