Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Kategorie posiłków
Najwyżej oceniane
Drożdżowe placuszki z mango
(23)
Drożdżowe placuszki z mango
15 minut + czas wyrośnięcia ciasta
3 osoby
więcej
Muffinki z łososiem i pesto
(62)
Muffinki z łososiem i pesto
20 minut + czas pieczenia
4 osoby
więcej


10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
141 kcal / 1 porcję (235 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    59.96 kcal
    3%
  • Białko
    2.84 g
    5.68%
  • Węglowod.
    9.74 g
    3.61%
  • Tłuszcze
    1.51 g
    2.16%
  • Błonnik
    1.03 g
    4.12%
  • GDA
    3 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Jogurt naturalny 0% tłuszczu - 150g (7 ½ łyżki stołowej)
  • Mango - 80g (¼ sztuki)
  • Wiórki kokosowe - 5g (¾ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Mango obierz i odkrawaj po kawałku od pestki (nie wyjmuj jej, bo owoc bardzo mocno przylega). Kawałki mango pokrój na mniejsze części.

KROK 2: Jogurt wlej do blendera, dodaj mango i wiórki kokosowe. Całość zmiksuj na jednolitą masę i rozlej do szklanek.

*Pozostałe mango możesz zamrozić. Owoc idealnie nada się do przygotowania tego koktajlu następnym razem.

Smacznego!