Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
353 kcal / 1 porcję (165 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    214.07 kcal
    10.7%
  • Białko
    9.86 g
    19.72%
  • Węglowod.
    18.52 g
    6.86%
  • Tłuszcze
    11.69 g
    16.7%
  • Błonnik
    2.13 g
    8.52%
  • GDA
    10.7 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Makaron pełnoziarnisty penne, surowy - 50g
  • Zielone pesto z bazylii - 20g (łyżka stołowa)
  • Ser Feta - 50g (porcja)
  • Oliwki czarne marynowane - 15g (6 sztuk)
  • Rukola - 10g (½ garści)
  • Słonecznik, nasiona - 20g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Makaron ugotuj al dente (według instrukcji na opakowaniu). Po ugotowaniu odcedź. I wymieszaj z pesto.

KROK 2: Fetę pokrój w kosteczkę, oliwki przekrój na pół i dodaj do makaronu.

KROK 3: Rukolę opłucz, wysusz i dodaj do sałatki.

KROK 4: Pestki słonecznika podpraż na suchej patelni i posyp nimi sałatkę.

Smacznego!

Zobacz także
Ryżowa zapiekanka z indykiem i warzywami
(72)
Ryżowa zapiekanka z indykiem i warzywami
30 minut + czas pieczenia
4 osoby
więcej
Pierś z indyka pieczona
(15)
Pierś z indyka pieczona
60 minut
1 osoba
więcej