Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
92 kcal / 1 porcję (265 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    34.55 kcal
    1.73%
  • Białko
    2.52 g
    5.04%
  • Węglowod.
    4.50 g
    1.67%
  • Tłuszcze
    1.26 g
    1.8%
  • Błonnik
    1.27 g
    5.08%
  • GDA
    1.73 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Pomidor koktajlowy - 60g (3 sztuki)
  • Papryka czerwona - 100g (½ sztuki)
  • Cebula czerwona - 20g (¼ sztuki)
  • Ogórek szklarniowy - 60g
  • Ser Feta "light" 10% tłuszczu - 25g (½ porcji)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w dużą kostkę. Pomidorki przekrój na połówki (możesz je zastąpić zwykłym pomidorem). Cebulę posiekaj w piórka. Ogórka umyj, cienko obierz i pokrój w dość grube półplasterki.

KROK 2: Warzywa przełóż do miski, wymieszaj i posyp pokruszoną fetą.

KROK 3: Sałatkę dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj jako przekąskę lub dodatek do ulubionego dania.

*Feta doskonale zastępuje ser kozi z Bułgarii, który oryginalnie występuje w przepisie.

Smacznego!

Zobacz także
Pieczona jagła z owocami i orzechami
(2)
Pieczona jagła z owocami i orzechami
15 minut + czas pieczenia
1 osoba
więcej
Jaglany sernik dyniowy z nutą pomarańczy
(4)
Jaglany sernik dyniowy z nutą pomarańczy
20 minut + czas pieczenia
12 osób
więcej