Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Kategorie posiłków
Najwyżej oceniane
Cytrynowe muffiny z malinami
(38)
Cytrynowe muffiny z malinami
15 minut +
6 osób
więcej
Pudding pistacjowy
(29)
Pudding pistacjowy
20 minut + czas chłodzenia
2 osoby
więcej


10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
254 kcal / 1 porcję (189 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    134.24 kcal
    6.71%
  • Białko
    6.29 g
    12.58%
  • Węglowod.
    13.51 g
    5%
  • Tłuszcze
    7.60 g
    10.86%
  • Błonnik
    1.75 g
    7%
  • GDA
    6.71 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Jabłko - 100g
  • Ser twarogowy półtłusty - 40g (2 łyżki stołowe)
  • Jogurt naturalny 0% tłuszczu - 20g (łyżka stołowa)
  • Ksylitol - 7g (łyżeczka)
  • Aromat waniliowy - 2g (½ łyżeczki)
  • Orzechy włoskie tarte - 20g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Jabłko umyj, usuń gniazda i pokrój w cienkie ćwiartki. Ułóż na talerzu lub w miseczce.

KROK 2: Ser połącz z jogurtem, ksylitolem i aromatem waniliowym. Wymieszaj dokładnie (najlepiej rozgnieć widelcem). Tak przygotowanym twarożkiem udekoruj jabłko.

KROK 3: Całość posyp orzechami włoskimi.

Smacznego!

Zobacz także