Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem

(2)
10 minut
3 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
140 kcal / 1 porcję (206 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    67.79 kcal
    3.39%
  • Białko
    10.97 g
    21.94%
  • Węglowod.
    4.67 g
    1.73%
  • Tłuszcze
    0.80 g
    1.14%
  • Błonnik
    0.69 g
    2.76%
  • GDA
    3.39 %
Składniki
  • Ser twarogowy chudy - 300g (15 łyżek stołowych)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 150g (6 łyżek stołowych)
  • Rzodkiewka - 135g (9 sztuk)
  • Cebula dymka - 30g (1 ½ sztuki)
  • Pieprz biały - 1.5g (3 szczypty)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 1.5g (3 szczypty)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Szczypiorek umyj, wysusz i posiekaj. Rzodkiewki opłucz i pzetrzyj na tarce o dużych oczkach.

KROK 2: Ser wraz z jogurtem rozgnieć w misce, dopraw do smaku solą i białym pieprzem. Dorzuć posiekany szczypiorek i rzodkiewki. Całość wymieszaj.

*Podawaj jak dodatek do pieczywa lub samodzielną przekąskę.

Smacznego!