Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Pasta z tofu i awokado

(8)
10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
252 kcal / 1 porcję (146 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    173.40 kcal
    8.67%
  • Białko
    6.07 g
    12.14%
  • Węglowod.
    6.73 g
    2.49%
  • Tłuszcze
    8.68 g
    12.4%
  • Błonnik
    2.09 g
    8.36%
  • GDA
    8.67 %
Składniki
  • Awokado - 140g
  • Serek naturalny tofu - 100g
  • Cebula dymka - 40g (2 sztuki)
  • Pieprz czarny - 3g (3 szczypty)
  • Sok z cytryny - 3g (łyżeczka)
  • Bazylia świeża - 5g (gałązka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Awokado obierz. Jego 1/3 pokrój w drobną kostkę, resztę wrzuć do miksera wraz z zieloną cebulką, bazylią, tofu i sokiem z cytryny (lub posiekaj w standardowy sposób).

KROK 2: Miksuj przez chwilę. Wymieszaj dobrze w misce z pokrojonym awokado oraz dopraw do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!