Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

20 minut
6 osób
łatwy
Wartości odżywcze
111 kcal / 1 porcję (153 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    72.27 kcal
    3.61%
  • Białko
    5.14 g
    10.28%
  • Węglowod.
    4.73 g
    1.75%
  • Tłuszcze
    1.08 g
    1.54%
  • Błonnik
    2.00 g
    8%
  • GDA
    3.61 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Serek naturalny tofu - 180g
  • Pieczarki - 200g (10 sztuk)
  • Brokuły - 500g
  • Bazylia świeża - 10g (2 gałązki)
  • Natka pietruszki siekana - 24g (4 łyżeczki)
  • Pieprz czarny - 3g (3 szczypty)
  • Zioła prowansalskie - 3g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Tofu pokrój w kostkę, dodaj wybrane przyprawy. Natkę pietruszki, bazylię, koperek drobno posiekaj i dodaj do tofu.

KROK 2: Blenduj wszystko razem na gładką masę.

KROK 3: Brokuły i pieczarki ugotuj. Uważaj, by ich nie rozgotować, muszą pozostać lekko twarde.

KROK 4: Ugotowane warzywa dodaj do tofu z ziołami i dokładnie blenduj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji pasty.

*Pasta ta idealnie smakuje na chlebie lub waflach ryżowych. Możesz również posmarować pastą naleśniki bądź zjeść ją bez dodatków.

Smacznego!

Zobacz także
Jaglane kulki mocy
(9)
Jaglane kulki mocy
25 minut
3 osoby
więcej
Śledzie pod piernikowo-orzechową pierzynką
(14)
Śledzie pod piernikowo-orzechową pierzynką
40 minut + czas marynowania
4 osoby
więcej