Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

15 minut + czas pieczenia
5 osób
łatwy
Wartości odżywcze
314 kcal / 1 porcję (170 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    184.91 kcal
    9.25%
  • Białko
    4.55 g
    9.1%
  • Węglowod.
    22.81 g
    8.45%
  • Tłuszcze
    9.18 g
    13.11%
  • Błonnik
    1.93 g
    7.72%
  • GDA
    9.25 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 100g
  • Wiórki kokosowe - 40g (6 ⅔ łyżki stołowej)
  • Mleczko kokosowe - 230g (23 łyżek stołowych)
  • Jaja kurze surowe - 150g (3 sztuki)
  • Miód pszczeli - 48g (4 łyżeczki)
  • Banan - 280g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: W misce wymieszaj kaszę jaglaną z wiórkami. W drugiej zaś ubij jajka na puszysty krem, dodaj mleko kokosowe i miód - dokładnie, ale delikatnie wymieszaj.

KROK 2: Banany rozgnieć widelcem i dodaj do mokrych składników. Przelej je następnie do suchych składników i całość wymieszaj.

KROK 3: Formę do zapiekania wysmaruj masłem (lub wyłóż papierem do pieczenia) i wylej na nią całą przygotowaną masę.

KROK 4: Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Po upieczniu odstaw do lekkiego przestygnięcia.

*Przed podaniem przyozdób pokrojonymi, ulubionymi owocami.

Smacznego!

Zobacz także
Bezglutenowy zakwas na chleb
(6)
Bezglutenowy zakwas na chleb
10 minut + dojrzewanie
1 osoba
więcej