Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

20 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
333 kcal / 1 porcję (200 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    166.30 kcal
    8.32%
  • Białko
    8.47 g
    16.94%
  • Węglowod.
    19.85 g
    7.35%
  • Tłuszcze
    7.13 g
    10.19%
  • Błonnik
    3.82 g
    15.28%
  • GDA
    8.32 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Makaron pełnoziarnisty penne, surowy - 150g
  • Bób - 250g
  • Oliwa z oliwek - 40g (4 łyżki stołowe)
  • Cytryna - 100g (10 plastrów)
  • Oliwki czarne marynowane - 37.5g (15 sztuk)
  • Łosoś wędzony na zimno - 100g (4 płaty)
  • Koperek siekany - 64g (8 łyżek stołowych)
  • Natka pietruszki siekana - 48g (8 łyżeczek)
  • Pieprz czarny - 3g (3 szczypty)
  • Papryka ostra mielona - 3g (łyżeczka)
  • Zioła prowansalskie - 6g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Zagotuj wodę i dodaj do niej sól. Wrzuć bób i gotuj około 10 minut. Odcedź i ostudź. Po tym czasie obierz z łupinek. W drugim, wysokim garnku również zagotuj osoloną wodę. Wrzuć do niej makaron, zamieszaj i gotuj według wskazań producenta na opakowaniu.

KROK 2: Odcedź makaron i przełóż go do większej miski. Skrop oliwą z oliwek. Dodaj do makaronu ugotowany bób i wymieszaj. Dodaj do sałatki porwane płaty wędzonego łososia, pokrojone oliwki, koperek, posiekaną pietruszkę.

KROK 3: W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, otartą skórkę i przyprawy. Wymieszaj i wylej cały dressing do sałatki.

Smacznego!

Zobacz także
Dorsz, filety panierowane, smażone
(4)
Dorsz, filety panierowane, smażone
15 minut + czas marynowania ryby
6 osób
więcej