Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(5)
05.08.2016
dodaj własny przepis
10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
207 kcal / 1 porcję (243 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    85.20 kcal
    4.26%
  • Białko
    1.84 g
    3.68%
  • Węglowod.
    11.68 g
    4.33%
  • Tłuszcze
    3.98 g
    5.69%
  • Błonnik
    1.72 g
    6.88%
  • GDA
    4.26 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Truskawki - 150g (szklanka)
  • Banan - 140g
  • Marchew - 50g
  • Orzechy nerkowca - 30g
  • Mleko migdałowe - 115g (½ szklanki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Marchewkę obierz, umyj, pokrój na kawałki i dokładnie rozdrobnij blenderem. Możesz wcześniej zetrzeć marchewkę na drobnej tarce. Do marchewki dodaj orzechy nerkowca i banana. Dokładnie rozdrabnij blenderem, najlepiej kielichowym.

KROK 2: Następnie dodaj zmiksowane truskawki (mogą być mrożone, lekko zalane wrzącą wodą). Wymieszaj. Wlej około 0,5 szklanki mleka migdałowego. Wymieszaj i przelej do wysokiej szklanki.
Smacznego!
Zobacz także
Mały pudding z tapioki, kokosem i mango
(1)
Mały pudding z tapioki, kokosem i mango
35 minut + czas chłodzenia
1 osoba
więcej
Sałatka z buraków z fetą
(9)
Sałatka z buraków z fetą
15 min.+ 2 godz.
1 osoba
więcej