Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(4)
08.09.2016
dodaj własny przepis
30 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
359 kcal / 1 porcję (367 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    97.71 kcal
    4.89%
  • Białko
    8.83 g
    17.66%
  • Węglowod.
    9.30 g
    3.44%
  • Tłuszcze
    3.24 g
    4.63%
  • Błonnik
    1.68 g
    6.72%
  • GDA
    4.89 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Dorsz, świeży, filety bez skóry - 150g
  • Cebula - 40g (½ sztuki)
  • Czosnek mały - 3g (ząbek)
  • Cebula - 40g (½ sztuki)
  • Kukurydza, konserwowa - 30g (2 łyżki stołowe)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 10g (łyżka stołowa)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Koncentrat pomidorowy, 30% - 30g (2 łyżeczki)
  • Fasola czerwona, konserwowa - 40g (2 łyżki stołowe)
  • Natka pietruszki siekana - 12g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Rybę dokładnie umyj pod bieżącą wodą i oprósz niewielką ilością soli i pieprzu.

KROK 2: Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekany czosnek i pokrojoną w piórka cebulę.

KROK 3: Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz ananasa. Podlej odrobiną wody (według uznania).

KROK 4: Gdy warzywa zmiękną, dodaj odsączoną kukurydzę i fasolę, następnie koncentrat pomidorowy i miód.

KROK 5: Do tak przygotowanych warzyw dodaj dorsza i duś wszystko przez ok. 15 minut. Na koniec udekoruj potrawę posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!