Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

5 minut + czas chłodzenia
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
527 kcal / 1 porcję (427 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    123.42 kcal
    6.17%
  • Białko
    4.27 g
    8.54%
  • Węglowod.
    15.56 g
    5.76%
  • Tłuszcze
    5.54 g
    7.91%
  • Błonnik
    5.66 g
    22.64%
  • GDA
    6.17 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Nasiona chia - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Szpinak świeży - 100g
  • Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
  • Jogurt typu greckiego - 140g (7 łyżek stołowych)
  • Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
  • Laska wanilii - 0.8g (½ sztuki)
  • Musli z owocami suszonymi - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Maliny - 100g (¾ szklanki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: W blenderze kielichowym zmiksuj na gładką masę umyty, świeży szpinak, miód oraz jogurt naturalny. Dodaj cynamon oraz wydłubane nasiona z laski wanilii.

KROK 2: Następnie wsyp do blendera nasiona chia. Zmiksuj je znowu po to, by zniszczyć nieco nasiona i ułatwić tworzenie się gęstego puddingu. Masę przelej do średniej miski i wstaw do lodówki na całą noc.

KROK 3: Po tym czasie przelej zieloną masę do dość wysokich i szerokich szklanek. Na górze umieść bezglutenową granolę z suszonymi owocami (najlepiej domowej roboty) oraz świeże maliny.

*Można wykorzystać dowolne, ulubione owoce sezonowe.

Smacznego!

Zobacz także
Bałkańska pasta paprykowa
(8)
Bałkańska pasta paprykowa
50 minut + czas pieczenia
6 osób
więcej
Szarlotka z jabłkami
(14)
Szarlotka z jabłkami
30 minut + 1,5 godziny
15-16 osób
więcej