Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(4)
28.11.2016
dodaj własny przepis
60 minut
6 osób
łatwy
Wartości odżywcze
356 kcal / 1 porcję (180 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    197.99 kcal
    9.9%
  • Białko
    7.83 g
    15.66%
  • Węglowod.
    27.85 g
    10.31%
  • Tłuszcze
    7.33 g
    10.47%
  • Błonnik
    4.56 g
    18.24%
  • GDA
    9.9 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Dynia - 300g
  • Kasza jaglana sucha - 50g
  • Cytryna - 40g (4 plastry)
  • Sok z cytryny - 6g (2 łyżeczki)
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 240g (szklanka)
  • Tahini - 60g (5 łyżek stołowych)
  • Mąka orkiszowa pełnoziarnista - 240g (2 szklanki)
  • Proszek do pieczenia - 8g (2 łyżeczki)
  • Cynamon mielony - 12g (3 łyżeczki)
  • Ksylitol - 63g (9 łyżeczek)
  • Dynia, pestki - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Sezam, nasiona - 30g (3 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Uprzednio podprażoną kaszę jaglaną ugotuj według przepisu zamieszczonego na opakowaniu produktu. Po ugotowaniu ostudź i zmiksuj na gładką masę.

KROK 2: Surową, zmiksowaną na gładkie puree dynię połącz z kaszą jaglaną, mlekiem, sokiem i skórką z cytryny, tahiną i ksylitolem. Dokładnie wymieszaj

KROK 3: W drugiej misce połącz mąkę orkiszową z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wymieszaj. Dodaj ciekłe składniki i raz jeszcze dokładnie wymieszaj.

KROK 4: Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Masę nakładaj najlepiej łyżką do lodów. Nakładaj 2 porcję, a następnie masę rozpłaszcz widelcem zanurzonym w wodzie na grubość około 0,5 cm.

KROK 5: Na koniec posyp ciastka pestkami dyni i nasionami sezamu. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C. piekarnika i piecz przez około 30 minut.

Smacznego!

Zobacz także
Jogurt migdałowy
(6)
Jogurt migdałowy
45 minut + czas dojrzewania
4 osoby
więcej
Orzechowe batoniki z dodatkami
(14)
Orzechowe batoniki z dodatkami
15 minut + czas chłodzenia
9 osób
więcej