Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Guacamole z komosą ryżową

(1)
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
348 kcal / 1 porcję (249 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    139.97 kcal
    7%
  • Białko
    3.92 g
    7.84%
  • Węglowod.
    15.38 g
    5.7%
  • Tłuszcze
    7.85 g
    11.21%
  • Błonnik
    2.94 g
    11.76%
  • GDA
    7 %
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 180g (szklanka)
  • Woda - 300g (1 ¼ szklanki)
  • Awokado - 400g
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Sok z cytryny - 9g (3 łyżeczki)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 1g (szczypta)
  • Papryka czerwona - 100g (½ sztuki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Komosę ryżową ugotuj według przepisu na opakowaniu. Zostaw do ostudzenia.

KROK 2: W średniej misce rozgnieć awokado, dodaj rozgnieciony ząbek czosnku, sok z limonki, pokrojoną w kostkę paprykę i wymieszaj całość

KROK 3: Ugotowaną i przestudzoną komosę wymieszaj z awokado. Dopraw solą i pieprzem według uznania.

Smacznego!