Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
775 kcal / 1 porcję (219 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    353.95 kcal
    17.7%
  • Białko
    19.86 g
    39.72%
  • Węglowod.
    16.18 g
    5.99%
  • Tłuszcze
    25.59 g
    36.56%
  • Błonnik
    4.57 g
    18.28%
  • GDA
    17.7 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Jaja kurze surowe - 100g (2 sztuki)
  • Masło ekstra - 5g (łyżeczka)
  • Szpinak świeży - 25g
  • Ser Feta - 20g (½ porcji)
  • Pomidor suszony w oleju - 60g (3 plastry)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 1g (szczypta)
  • Kurkuma - 2.5g
  • Bazylia świeża - 5g (gałązka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Jaja rozmieszaj z kurkumą. Pomidory pokrój w kawałki, szpinak lekko rozdrobnij, fetę pokrój w kostkę.

KROK 2: Na dużej patelni rozgrzej masło. Wylej masę jajeczną i kiedy lekko się zetnie, na wierzch całego omleta po kolei wyłóż połowę wszystkich składników. Złóż omlet na pół i podsmażaj jeszcze trochę.

KROK 3: Gotowy omlet wyłóż na talerz i udekoruj resztą pomidorów i bazylią.

Smacznego!

Zobacz także
Krem marchewkowo-imbirowy
(46)
Krem marchewkowo-imbirowy
40 minut
2 osoby
więcej
Brownie z cukinią
(19)
Brownie z cukinią
50 minut
12 osób
więcej