Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

35 min.
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
177 kcal / 1 porcję (308 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    57.72 kcal
    2.89%
  • Białko
    1.64 g
    3.28%
  • Węglowod.
    9.47 g
    3.51%
  • Tłuszcze
    2.47 g
    3.53%
  • Błonnik
    2.45 g
    9.8%
  • GDA
    2.89 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Marchew - 100g
  • Ziemniaki - 75g (sztuka)
  • Seler korzeniowy - 40g
  • Pietruszka, korzeń - 40g
  • Por - 65g (¼ sztuki)
  • Ogórek kwaszony - 120g (2 sztuki)
  • Jabłko - 100g
  • Groszek zielony, konserwowy, bez zalewy - 30g (2 łyżki stołowe)
  • Musztarda - 20g (łyżka stołowa)
  • Majonez "light" - 25g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Marchew, ziemniaki, selera i pietruszkę umyj, obierz i ugotuj do miękkości. Zajmie to około 15 minut.

KROK 2: Ugotowane warzywa ostudź i pokrój w drobną kostkę.

KROK 3: Pora dokładnie umyj i pokrój w drobne paseczki. Jabłko opłucz, obierz i pokrój w kostkę. Ogórka pokrój w kostkę.

KROK 4: Połącz wszystkie warzywa, dodaj groszek bez zalewy, majonez i musztardę. Całość dokładnie wymieszaj.

*Serwuj jako przekąskę lub dodatek do kanapek.

Smacznego!

Zobacz także
Kotlet z kalafiora i cieciorki
(5)
Kotlet z kalafiora i cieciorki
20 minut + czas pieczenia
4 osoby
więcej