powrót
Zaloguj się aby dodać post.
-
- Dieta wegetariańska (1)
jak zostać wegetarianinem?
Odpowiedzi (3)
proponuję bez zbytecznych ograniczen i np. najpierw odstawić mięso i opierc diete na rybach i jajkach, w ten sposób masz pewnosć, ze jesz we wartoscioowe białko
rezygnowanie z porduktów zwierzęcych to ciezki temat, wymaga ogromnej wiedzy, aby sobie nie zaszkodzić i nie nabawic sie niedoborów
rezygnowanie z porduktów zwierzęcych to ciezki temat, wymaga ogromnej wiedzy, aby sobie nie zaszkodzić i nie nabawic sie niedoborów
To nie jest trudne zwaszcza latem. Wokół tyle pysznosci prosto z ziemi. Najepsze są proste posiłki - surowe warzywa, gotowane, na parze. Wystarczy zaopatrzyć sie w dobrą patenię, parowar, ja polecam z philipiaka, do tego odrobina fantazji z ulubionych składników.
W czasie lekcji biologii o uszy obiła mi się informacja, że pewien składnik mozemy dostarczyć tylko i wyłącznie poprzez jedzenie mięsa, dlatego wegetarianom zaleca się kupowanie specjalnych preparatów w aptece i jego suplementację.
Czy ktoś z Państwa dysponuje wiedzą na ten temat? A może Administrator rozwieje moje wątpliwości?
Czy ktoś z Państwa dysponuje wiedzą na ten temat? A może Administrator rozwieje moje wątpliwości?
Zaloguj się aby dodać post.