Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map



Popularne wątki na forum
Najnowsze wątki na forum
Aplikacja 3 Wtorek, 15 października 2019 | 19:04:07
Nie działa aplikacja na twlefon 3 Piątek, 4 października 2019 | 08:09:11
Handbags pose toxic threat to children 1 Czwartek, 18 lipca 2019 | 03:43:30
Aplikacja dietmap 2 Poniedziałek, 20 maja 2019 | 07:56:27
powrót
  • Przepisy (13)
     
     

Ilość produktów

Płeć: kobieta
początkujący
posty: 7
Dołączyła: 2016-03-30
Poniedziałek, 18 kwietnia 2016 | 18:32:58 odpowiedz cytuj
Mam taki problem przy zakupach i przygotowywaniu posiłków. Mam na obiad m.in. pierś z kurczaka 165g (razem z przyprawami i oliwą). W zakupach mam pierś z kurczaka 150g, ale jak ugriluję taką pierś to traci na wadze.
Nie wiem Jak mam robić te zakupy. Tak w sumie jest z większością gotowanych potraw, a także z bananami i pomarańczami.
Odpowiedzi (5)
Płeć: kobieta
Ekspert
posty: 367
Dołączyła: 2016-04-11
Wtorek, 19 kwietnia 2016 | 08:47:58 odpowiedz cytuj
Witaj, a jaką ilość masz podaną w przepisie?

Prawdopodobnie to by się zgadzało, bo oliwa łyżka to 10 gram i przyprawy łyżeczka 5.

Ja miałam tak podaną pierś pieczoną w piekarniku 108 gram z czego 100 to było mięso, reszta przyprawy i oliwa :)

Pozdrawiam
K.
Płeć: kobieta
początkujący
posty: 7
Dołączyła: 2016-03-30
Piątek, 22 kwietnia 2016 | 07:33:53 odpowiedz cytuj
W przepisie mam 165g razem z przyprawami i oliwą. Ale wydaje mi się, że jak potem wrzucam na wagę po ugotowaniu to mi brakuje do wagi z przepisu. Wiadomo, woda wyparuje i nie ma co jeść :D
Płeć: kobieta
Ekspert
posty: 367
Dołączyła: 2016-04-11
Piątek, 22 kwietnia 2016 | 08:14:21 odpowiedz cytuj
To prawda, że wyparowuje woda, wycieka tłuszcz itd., ale jeżeli chodzi o przygotowanie produktów to najlepiej wg tego jak jest w przepisie.
To się wydaje mało, ale jak zjesz do tego warzywa i popijesz wodą to naprawdę się najadasz :)
Pozdrawiam
K.
Płeć: kobieta
początkujący
posty: 7
Dołączyła: 2016-03-30
Poniedziałek, 25 kwietnia 2016 | 16:57:32 odpowiedz cytuj
Ja rozumiem ten efekt odchudzający, ale nigdy nie wiem ile dać na talerz..
No bo w przepisie mam 150g czystego mięsa a w planie dnia 160g (wiadomo razem z oliwą i przyprawami). Więc to 160g to by pasowało, że już gotowego dania jednak. Ale wtedy braknie surowca :)

Tak samo z bananami i pomarańczami nie wiem czy to liczyć bez skórki, czy ze skórką.. Czasem skórki jest połowa...

Płeć: kobieta
Ekspert
posty: 367
Dołączyła: 2016-04-11
Wtorek, 26 kwietnia 2016 | 08:56:15 odpowiedz cytuj
Ja zazwyczaj w przypadku owoców ważę bez skórki...

Ale jabłka np przed wydrążeniem, więc zapewne zjadam ciut mniej...

Kasia nie dajmy się zwariować :)

Zaloguj się aby dodać post.