(12)
dodaj własny przepis
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
65 kcal / 1 porcję (223 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność29.23 kcal1.46%
-
Białko1.92 g3.84%
-
Węglowod.5.78 g2.14%
-
Tłuszcze0.63 g0.9%
-
Błonnik1.90 g7.6%
-
GDA1.46 %
Składniki
- Kapusta pekińska - 100g (2 liście)
- Marchew - 50g
- Cebula - 20g (¼ sztuki)
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 50g (2 łyżki stołowe)
- Czosnek duży - 1.5g (⅓ ząbka)
- Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
- Pieprz biały - 0.5g (szczypta)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Liście kapusty opłucz, osusz i poszatkuj, aby powstały paseczki. Wrzuć do miski.
KROK 2: Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do kapusty.
KROK 3: Cebulę drobno poszatkuj i dorzuć do warzyw.
KROK 4: Surówkę zalej jogurtem połączonym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem (możesz użyć czarnego).
*Podawaj jako przekąskę lub surówkę do obiadu.
Smacznego!
Zobacz także