Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
65 kcal / 1 porcję (223 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    29.23 kcal
    1.46%
  • Białko
    1.92 g
    3.84%
  • Węglowod.
    5.78 g
    2.14%
  • Tłuszcze
    0.63 g
    0.9%
  • Błonnik
    1.90 g
    7.6%
  • GDA
    1.46 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kapusta pekińska - 100g (2 liście)
  • Marchew - 50g
  • Cebula - 20g (¼ sztuki)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 50g (2 łyżki stołowe)
  • Czosnek duży - 1.5g (⅓ ząbka)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz biały - 0.5g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Liście kapusty opłucz, osusz i poszatkuj, aby powstały paseczki. Wrzuć do miski.

KROK 2: Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do kapusty.

KROK 3: Cebulę drobno poszatkuj i dorzuć do warzyw.

KROK 4: Surówkę zalej jogurtem połączonym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem (możesz użyć czarnego).

*Podawaj jako przekąskę lub surówkę do obiadu.

Smacznego!

Zobacz także
Orzechowe brownie z awokado
(31)
Orzechowe brownie z awokado
25 minut + czas pieczenia
12 osób
więcej
Chleb chrupki bezglutenowy
(21)
Chleb chrupki bezglutenowy
30 minut + czas pieczenia
2 osoby
więcej