Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(26)
20.08.2015
dodaj własny przepis
5 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
156 kcal / 1 porcję (238 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    65.49 kcal
    3.27%
  • Białko
    2.53 g
    5.06%
  • Węglowod.
    10.65 g
    3.94%
  • Tłuszcze
    1.69 g
    2.41%
  • Błonnik
    1.31 g
    5.24%
  • GDA
    3.27 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Mango - 140g (½ sztuki)
  • Morele - 67.5g (1 ½ sztuki)
  • Jagody goji, suszone - 8g (łyżka stołowa)
  • Nasiona chia - 5g (½ łyżki stołowej)
  • Kefir 2% tłuszczu - 250g (1 ¼ szklanki)
  • imbir suszony - 3g
  • Kardamon mielony - 2g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Wszystkie składniki należy włożyć do kielicha blendera i zmiksować.

*Koktajl ten polecany jest szczególnie dla osób dbajcych o zdrowe i naturalne produkty. Kefir obfituje w korzystne dla naszego samopoczucia mikroorganizmy, które wchodzą w skład naszej mikroflory jelitowej. One to poprawiają naszą odporność, regulują przemianę materii oraz dbają o prawidłowe wartości cholesterolu. Na przyspieszenie tempa przemiany materii wpływ ma także dodanie do koktajlu kardamonu i imbiru. Mango to „owoc młodości”, gdyż zawiera witaminy i minerały działające przeciwutleniająco takie jak: witamina A, C, E, cynk i selen. Wspomaga odbudowę komórek kolagenowych oraz redukuje negatywne skutki przewlekłego stresu. Koktajl ten będzie idealny na początek dnia, w ramach pierwszego lub drugiego śniadania.

Smacznego!