Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(20)
22.05.2017
dodaj własny przepis
15 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
172 kcal / 1 porcję (108 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    159.15 kcal
    7.96%
  • Białko
    7.34 g
    14.68%
  • Węglowod.
    15.64 g
    5.79%
  • Tłuszcze
    7.38 g
    10.54%
  • Błonnik
    1.04 g
    4.16%
  • GDA
    7.96 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Ciecierzyca z puszki - 340g (2 szklanki)
  • Sok z cytryny - 12g (4 łyżeczki)
  • Tahini - 36g (3 łyżki stołowe)
  • Czosnek mały - 6g (2 ząbki)
  • Imbir korzeń - 5g
  • Kurkuma - 2g
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 2g (2 szczypty)
  • Woda - 30g (¼ szklanki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Ciecierzycę odcedź i wsyp do misy blendera. Dodaj starty świeży imbir, sok z cytryny, pastę tahini, czosnek, mieloną kurkumę, sól i pieprz.

KROK 2: Blenduj do momentu otrzymania gładkiej masy. Następnie stopniowo wlewaj zimną wodę i miskuj, aż uzyskasz pożądaną konsystencję.

Smacznego!