20 minut
6 osób
łatwy
Wartości odżywcze
173 kcal / 1 porcję (44 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność395.24 kcal19.76%
-
Białko11.66 g23.32%
-
Węglowod.59.40 g22%
-
Tłuszcze14.63 g20.9%
-
Błonnik6.98 g27.92%
-
GDA19.76 %
Składniki
- Płatki owsiane górskie - 120g (12 łyżek stołowych)
- Miód pszczeli - 36g (3 łyżeczki)
- Słonecznik, nasiona - 20g (2 łyżki stołowe)
- Dynia, pestki - 10g (łyżka stołowa)
- Migdały, płatki - 20g (2 łyżki stołowe)
- Siemię lniane - 10g (łyżka stołowa)
- Rodzynki, suszone - 30g (2 łyżki stołowe)
- Jagody goji, suszone - 16g (2 łyżki stołowe)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem. Na nią wsyp płatki owsiane i dodaj do nich miód (może być też syrop z agawy lub daktyli). Dokładnie zamieszaj.
KROK 2: Włóż do piekarnika nagrzanego do 180oC i piecz około 10 minut.
KROK 3: Wyjmij blaszkę, dodaj migdały, nasiona słonecznika i pestki dyni i ponownie zapiekaj około 5 minut.
KROK 4: Na końcu dodaj siemię lniane, rodzynki i jagody goji, zamieszaj i przesyp musli do słoika.
Musli możesz komponować ze swoimi ulubionymi dodatkami (orzechami i owocami suszonymi). Dodawaj je do mleka, jogurtu lub chrup jako zdrową przekąskę.
Smacznego!
Zobacz także