Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

30 minut + czas pieczenia
6 osób
łatwy
Wartości odżywcze
383 kcal / 1 porcję (305 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    125.30 kcal
    6.27%
  • Białko
    10.27 g
    20.54%
  • Węglowod.
    11.92 g
    4.41%
  • Tłuszcze
    4.46 g
    6.37%
  • Błonnik
    1.08 g
    4.32%
  • GDA
    6.27 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Mięso z piersi kurczaka, bez skóry - 500g
  • Kasza jaglana sucha - 180g
  • Papryka czerwona - 200g (sztuka)
  • Por obrany - 60g
  • Kukurydza, konserwowa - 195g (13 łyżek stołowych)
  • Mleko UHT, 2% tłuszczu - 460g (2 szklanki)
  • Jaja kurze surowe - 100g (2 sztuki)
  • Ser Gouda, tarty - 100g (10 łyżek stołowych)
  • Olej rzepakowy o obniżonej zawartości kwasu erukowego - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Curry - 3g (łyżeczka)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 5g (10 szczypt)
  • Pieprz czarny - 3g (3 szczypty)
  • Zioła prowansalskie - 6g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

STEP 1: Rinse, dry and chop meat. Season to taste and cover thoroughly with oil. Roast on heated frying pan with no fat.

STEP 2: In the meantime, pour boiling water over millet in a sieve to get to reduce bitter flavor. Slice leek and dice pepper. Drain sweet corn.

STEP 3: Remove the meat from the heat. Add the vegetables and millet, mix thoroughly and place in a caserolle.

STEP 4: Mix eggs with milk. Season with salt, pepper and herbs de Provence to taste. Pour mixture over ingredients in the casserole and level the surface with a spoon so that the whole millet is covered with the mixture. Cover the dish with a lid and put in the oven preheated to 180 degrees C. for about 45 minutes.

STEP 5: After 30-35 minutes, check if millet absorbed all the milk - if so, add little more water or milk. After 45 minutes sprinkle pie with grated cheese and put in the oven for a another 5 minutes until cheese is baked.

*Before serving, sprinkle broccoli sprouts.

**Pie with millet is a perfect proposal for a dinner. It is quick to prepare and requires little effort. It has got high nutritional value. Millet is the best alkaline product and is a valuable source of B vitamins, zinc and magnesium.

Bon appetit!

Zobacz także
Brownie z cukinią
(15)
Brownie z cukinią
50 minut
12 osób
więcej
Pasta jajeczna
(15)
Pasta jajeczna
10 minut
1 osoba
więcej