Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
414 kcal / 1 porcję (375 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    110.43 kcal
    5.52%
  • Białko
    3.66 g
    7.32%
  • Węglowod.
    14.39 g
    5.33%
  • Tłuszcze
    4.91 g
    7.01%
  • Błonnik
    2.23 g
    8.92%
  • GDA
    5.52 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 50g (¼ szklanki)
  • Woda ciepła - 120g (½ szklanki)
  • Sok jabłkowy - 125g
  • Migdały - 30g (30 sztuk)
  • Jabłko - 50g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Komosę ryżową przepłucz pod bieżącą wodą, a następnie zalej 1/2 szklanki wody gotuj przez 10 minut na wolnym ogniu.

KROK 2: W międzyczasie posiekaj migdały, a jabłka pokrój na dowolne kawałki.

KROK 3: Po ok. 10 minutach, kiedy komosa wchłonie wodę, dolej sok jabłkowy, dorzuć migdały, jabłko i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszaj i podgrzewaj przez około 3-4 minuty, aż jabłka lekko zmiękną, a quinoa wchłonie sok.

Smacznego!

Zobacz także
Tarta ze szpinakiem
(4)
Tarta ze szpinakiem
60 minut
6 osób
więcej
Sałatka z tofu
(24)
Sałatka z tofu
20 minut
2 osoby
więcej