Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(14)
26.12.2016
dodaj własny przepis
30 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
250 kcal / 1 porcję (314 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    79.59 kcal
    3.98%
  • Białko
    1.70 g
    3.4%
  • Węglowod.
    15.12 g
    5.6%
  • Tłuszcze
    1.90 g
    2.71%
  • Błonnik
    1.53 g
    6.12%
  • GDA
    3.98 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Banan - 140g
  • Marchew - 20g
  • Ananas świeży - 180g
  • Quinoa - komosa ryżowa - 36g (¼ szklanki)
  • Cynamon mielony - 1g (¼ łyżeczki)
  • Gałka muszkatołowa mielona - 0.5g (szczypta)
  • imbir suszony - 1g
  • Mleko migdałowe - 230g (szklanka)
  • Wiórki kokosowe - 3g (½ łyżki stołowej)
  • Orzechy włoskie - 8g (2 sztuki)
  • Rodzynki, suszone - 7.5g (½ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Komosę ryżową przepłucz na sicie pod bieżącą wodą. Następnie zalej ją dwukrotnie większą ilości zimnej wody i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut. Ostudź.

KROK 2: Umieść zamrożonego, obranego banana, obraną, startą na grubych oczkach marchewkę, obranego i pokrojonego na kawałki świeżego ananasa, przyprawy oraz mleko migdałowe w misie blendera kielichowego. Całość zmiksuj na gładką masę.

KROK 3: Przelej smoothie do wysokich szklanek. Wierzch koktajlu posyp rodzynkami, płatkami kokosowymi i posiekanymi orzechami włoskimi.

Smacznego!