Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

15 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
375 kcal / 1 porcję (237 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    158.32 kcal
    7.92%
  • Białko
    2.67 g
    5.34%
  • Węglowod.
    16.94 g
    6.27%
  • Tłuszcze
    9.98 g
    14.26%
  • Błonnik
    2.47 g
    9.88%
  • GDA
    7.92 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Rukola - 20g (garść)
  • Szpinak młody - 25g (garść)
  • Gruszka - 260g
  • Granat - 50g (½ sztuki)
  • Orzechy pekan - 24g (8 sztuk)
  • Ser gorgonzola - 30g (plaster)
  • Żurawina suszona - 12g (łyżka stołowa)
  • Miód pszczeli - 6g (½ łyżeczki)
  • Musztarda francuska - 10g (½ łyżki stołowej)
  • Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
  • Sok z cytryny - 3g (łyżeczka)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 1g (szczypta)
  • Cukier - 12g (2 łyżeczki)
  • Masło ekstra - 10g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Gruszkę obierz i pokrój w ósemki. Na patelni rozpuść masło, gruszkę obtocz w cukrze i smaż z dwóch stron do momentu aż się zarumieni.

KROK 2: W miseczce wymieszaj miód, musztardę, oliwę z oliwek, sok z cytryny, pieprz i sól.

KROK 3: Rukolę i szpinak opłucz i osusz, gorgonzolę pokrój w drobną kostkę. Tak przygotowane produkty przełóż do miski, dodaj gruszkę, nasiona granatu, suszoną żurawinę i orzechy. Sałatkę polej sosem i dokładnie wymieszaj.

Smacznego!