20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
581 kcal / 1 porcję (501 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność115.96 kcal5.8%
-
Białko3.29 g6.58%
-
Węglowod.15.85 g5.87%
-
Tłuszcze5.37 g7.67%
-
Błonnik4.80 g19.2%
-
GDA5.8 %
Składniki
- Grejpfrut czerwony - 520g (2 sztuki)
- Ananas, plastry w syropie - 180g (6 plastrów)
- Jabłko - 150g
- Jagody goji, suszone - 16g (2 łyżki stołowe)
- Spirulina - 6g (½ łyżki stołowej)
- Siemię lniane - 120g (12 łyżek stołowych)
- Bazylia świeża - 5g (gałązka)
- Mięta świeża - 5g (gałązka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Siemię lniane gotuj około 10 minut w lekko ponad pół litra wody. Następnie oddziel ziarna od płynu. Powstanie kisiel.
KROK 2: Ananasa pokrój w plastry, wrzuć do blendera, dodaj jabłko i spirulinę.
KROK 3: Grejpfruta oczyść z błonek i dodaj. Wlej kisiel z siemienia lnianego. I dodaj listki bazylii. Zmiksuj.
KROK 4: Posyp jagodami goji , ja swoje zawsze przechowuję w szkle, udekoruj listkami mięty.
Smacznego!
Zobacz także