Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
116 kcal / 1 porcję (150 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    77.00 kcal
    3.85%
  • Białko
    1.90 g
    3.8%
  • Węglowod.
    18.30 g
    6.78%
  • Tłuszcze
    0.10 g
    0.14%
  • Błonnik
    1.50 g
    6%
  • GDA
    3.85 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Ziemniaki - 150g (2 sztuki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Zagotuj wodę w garnku. Posól odrobiną soli.

KROK 2: Ziemniaki umyj i obierz. Przekrój na cząstki, tak aby były równiej wielkości. Wrzuć do wody i gotuj około 10-15 minut, aż zmiękną.

KROK 3: Gdy ziemniaki są gotowe, odlej wodę. Ziemniaki odparuj chwilę w garnku na małym palniku (uważaj, aby się nie przypaliły).

KROK 4: Przełóż na talerz. Możesz rozgnieść widelcem lub tłuczkiem, albo podawać w kawałkach, udekorowane świeżą natką, koperkiem lub szczypiorkiem.

*Serwuj jako dodatek do obiadu, w towarzystwie świeżych warzyw.

Smacznego!

Tagi ziemniaki