(12)
dodaj własny przepis
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
115 kcal / 1 porcję (60 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność191.92 kcal9.6%
-
Białko10.77 g21.54%
-
Węglowod.0.83 g0.31%
-
Tłuszcze16.48 g23.54%
-
Błonnik0.22 g0.88%
-
GDA9.6 %
Składniki
- Olej rzepakowy uniwersalny - 5g (½ łyżki stołowej)
- Jaja kurze surowe - 50g (sztuka)
- Szczypiorek siekany - 5g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Szczypiorek posiekaj. Jajko roztrzep z odrobiną soli i pieprzu, dosyp szczypiorek.
KROK 2: Na patelni rozgrzej olej, wlej jajko ze szczypiorkiem i smaż z obydwu stron, aż do ścięcia się jajka.
*Podawaj z warzywami i pieczywem razowym.
Smacznego!
Zobacz także