15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
305 kcal / 1 porcję (271 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność112.76 kcal5.64%
-
Białko5.93 g11.86%
-
Węglowod.17.55 g6.5%
-
Tłuszcze2.64 g3.77%
-
Błonnik1.32 g5.28%
-
GDA5.64 %
Składniki
- Placek tortilli pszennej z dodatkiem siemienia lnianego - 63g (sztuka)
- Kapusta pekińska - 50g (liść)
- Tuńczyk w sosie własnym - 30g (łyżka stołowa)
- Kukurydza, konserwowa - 30g (2 łyżki stołowe)
- Papryka czerwona - 50g (¼ sztuki)
- Cebula czerwona - 20g (¼ sztuki)
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 25g (łyżka stołowa)
- Czosnek duży - 2.5g (½ ząbka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Jogurt wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
KROK 2: Warzywa umyj, paprykę pokrój w drobną kostkę, cebulę w piórka.
KROK 3: Placek tortilli posmaruj przygotowanym sosem. Dodaj odsączonego tuńczyka, kukurydzę, posiekaną kapustę, paprykę i cebulę.
KROK 4: Tortillę zawiń w rulon.
Smacznego!
Zobacz także