2 minuty
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
257 kcal / 1 porcję (201 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność127.62 kcal6.38%
-
Białko4.72 g9.44%
-
Węglowod.20.90 g7.74%
-
Tłuszcze3.22 g4.6%
-
Błonnik1.28 g5.12%
-
GDA6.38 %
Składniki
- Jogurt naturalny 0% tłuszczu - 150g (7 ½ łyżki stołowej)
- Płatki z ryżu brązowego - 10g (2 łyżki stołowe)
- Płatki kukurydziane bezglutenowe - 6g (2 łyżki stołowe)
- Orzechy włoskie tarte - 10g (łyżka stołowa)
- Rodzynki, suszone - 15g (łyżka stołowa)
- Banany suszone - 10g (⅓ garści)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Jogurt wlej do miseczki. Dodaj płatki kukurydziane, ryżowe, pokruszone banany i rodzynki. Całość posyp orzechami.
*To idealna przekąska lub pomysł na pożywne drugie śniadanie dla osób na diecie bezglutenowej!
Smacznego!
Zobacz także