Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

2 minuty
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
257 kcal / 1 porcję (201 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    127.62 kcal
    6.38%
  • Białko
    4.72 g
    9.44%
  • Węglowod.
    20.90 g
    7.74%
  • Tłuszcze
    3.22 g
    4.6%
  • Błonnik
    1.28 g
    5.12%
  • GDA
    6.38 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Jogurt naturalny 0% tłuszczu - 150g (7 ½ łyżki stołowej)
  • Płatki z ryżu brązowego - 10g (2 łyżki stołowe)
  • Płatki kukurydziane bezglutenowe - 6g (2 łyżki stołowe)
  • Orzechy włoskie tarte - 10g (łyżka stołowa)
  • Rodzynki, suszone - 15g (łyżka stołowa)
  • Banany suszone - 10g (⅓ garści)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Jogurt wlej do miseczki. Dodaj płatki kukurydziane, ryżowe, pokruszone banany i rodzynki. Całość posyp orzechami.

*To idealna przekąska lub pomysł na pożywne drugie śniadanie dla osób na diecie bezglutenowej!

Smacznego!