5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
19 kcal / 1 porcję (141 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność13.84 kcal0.69%
-
Białko0.92 g1.84%
-
Węglowod.3.41 g1.26%
-
Tłuszcze0.16 g0.23%
-
Błonnik1.22 g4.88%
-
GDA0.69 %
Składniki
- Ogórek szklarniowy - 90g
- Rzodkiewka - 45g (3 sztuki)
- Szczypiorek siekany - 5g (łyżka stołowa)
- Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Ogórka umyj, obierz i pokrój w półplasterki.
KROK 2: Rzodkiewki opłucz i pokrój w plasterki. Warzywa wymieszaj i posyp posiekanym szczypiorkiem i dopraw szczyptą soli.
Smacznego!
Zobacz także