Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

15 minut
1-2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
275 kcal / 1 porcję (141 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    195.01 kcal
    9.75%
  • Białko
    13.11 g
    26.22%
  • Węglowod.
    13.74 g
    5.09%
  • Tłuszcze
    9.67 g
    13.81%
  • Błonnik
    4.25 g
    17%
  • GDA
    9.75 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Wywar warzywny - 60g (¼ szklanki)
  • Kotlety sojowe a la schabowy - 30g (5 sztuk)
  • Jaja kurze surowe - 25g (½ sztuki)
  • Bułka tarta - 16g (2 łyżki stołowe)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 10g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kotlety namocz w gorącym wywarze warzywnym przez około 7 minut. Po tym czasie odsącz.

KROK 2: Jajko roztrzep w miseczce. Każdy kotlecik umocz w jajku i obtocz w bułce tartej.

KROK 3: Na patelni rozgrzej olej i smaż kotleciki z obu stron na złoty kolor.

Smacznego!

Zobacz także
Racuchy na kefirze
(30)
Racuchy na kefirze
30 minut + czas smażenia
3 osoby
więcej